top of page

Köket

Jag heter Hanna och har privilegiet att laga mat till barnen och pedagogerna på förskolan.

 

Jag som person är nyfiken och med åren har jag formats åt det håll som nu mer än någonsin är viktigt! Hållbar utveckling och grönare val.

 

Min vision är att ta vara på allt och med stor respekt tillhandahålla råvarorna som omsorgsfullt har skördats, behandlats, producerats och utvecklats från personer som brinner lika mycket för sitt arbete som jag gör.

 

Jag vill att våra barn och pedagoger ska längta till lunchen och efteråt känna att nu har jag ny energi för att leka, lära och utforska resten utav dagen.

Min kokkonst är att väcka lika mycket intresset för vad som är på tallriken, hur den smakar och vad den gör för kroppen.

För maten är vårt bränsle och vi behöver det bästa för att orka hela dagen lång.

 

Jag pratar mycket med barnen om maten, vart kommer den ifrån? Måste man äta allt? Vad är en vitamin? 

Vi har veckans mat-kompis som hälsar på varje vecka och här startar en bekantskap mellan maten och barnen och deras nyfikenhet växer till att de vågar kanske prova något de aldrig smakat förut.

 

Att inkludera barnen är en självklarhet för mig och att se deras kunskap växa för olika livsmedel samt miljöfrågor, är otroligt inspirerande och spännande. 

Att redan nu sätta små frön och lära de vad man kan få - från korn till bord.

 

Till våren startar ett nytt projekt med mig och barnen, vår köksträdgård.

Här ska vi tillsammans odla, påta och prata om växtriket för att sedan få skörda och sedan servera.

Kretsloppet är brett men min vision är att håller vi det enkelt så kommer det aldrig bli svårt.

Bon apettit ‍

130A1165.jpg
130A1178.jpg
bottom of page